Skip to content Skip to footer
ølglass-aass
Det Første Styret-d.ø.v.
Om oss

Norges største ølforening, - for Norges eldste Bryggeri!

Drammens Ølets Venner ble stiftet i 1984, da Aass Bryggeri feiret sitt 150 års jubileum. Det samme året mente prisdirektør Egil Bakke at det norske bryggerikartellet av 1935 var konkurranse-regulerende, og dermed ulovlig. Kartellet ble derfor opphevet. Det betød at det ble konkurranse blant bryggeriene for første gang siden 1935. Etter 51 års samarbeid var det ingen konkurransetradisjon i bransjen. grain

P.g.a. reklameforbudet, som trådte i kraft i 1974, ble konkurransen da “ below the line activities”, i stedet for tradisjonelle reklametiltak. Disse aktivitetene er for eksempel rabatter, pengebidrag, husleiegarantier o.s.v.. Dette passet de største bryggeriene meget bra.

Det ble rått parti, og lille Aass Bryggeri i Drammen trengte alle de venner i kunne få. Drammens- Ølets Venner ble derfor stiftet, som et ledd i Aass Bryggeris jubileums-feiring. Det ble lagt ut protokoll i Gildehallen, og det foregikk en hektisk “venner blant venner” verving.

I 1987 hadde foreningen fått 3.000 medlemmer, fikk et eget styre og ble en frittstående lokalpatriotisk forening med bevarelsen av ølet fra Aass i Drammen som hovedmål. Drammens Ølets Venner hadde i jubileumsåret 2014 over 40.000 medlemmer.

VM i Ølsvømming - Aass bryggeri

Facebook

Følg oss på vår offisielle Facebookside

Drammens Ølets Venner har organisasjonsnummer 913490797