Skip to content Skip to footer

Den Drafnesiske Bayer Loge

AvdelingDen Drafnesiske Bayer LogeStiftet1994Share

Allerede i 1987, på sitt første møte, påla D.Ø.V.s styre seg selv den såkalte ”Bayerplikten”. Dette for å skape oppmerksomhet rundt, og interesse for, det mørke øl fra Aass Bryggeri. Viljen til å slå et slag for dette ølet, som både i Drammen og på landsbasis tapte marked, var sterkt tilstede.

 Da bryggeriet mistet troen på bayerølet, og i 1989 lanserte et lysebrunt øl som ble kalt Münchener som erstatning for dette, ble det fart i D.Ø.V.s kamp for å få bayer’n tilbake. Da både Aass Bock og Aass Juleøl ble stengt inne på statsmonopolet i 1990, ble ølvenner mektig irritert. Irritasjonen steg ytterligere da Aass Münchener ble tatt av programmet, – ja; venner av det mørke øl ble rett og slett forbannet.

Etter 5 år uten bayer vedtok D.Ø.V.s styre enstemmig å opprette en kampgruppe for det mørke øl, og stiftet i 1994 Den Drafnensiske Bayer Loge. Allerede året etter var Bayer’n tilbake i hyllene, og også for første gang i skjenkestuenes kraner. Det var den 21. september 1995. Æren for dette må tildeles Bryggerimester Kjell Halvorsen, som aldri vaklet i troen på bayerølet og således oppfylte losjebrødrenes drømmer. Kjell Halvorsen ble kanonisert til helgen, og ble bayerlogens høye beskytter.

Den 21. september er derfor losjens helligdag, St. Kjells Dag.

Denne dagen feires med brodermåltid, opptak av ”søkende sjeler” (nye medlemmer) og utnevnelse av Bayersvenner og Bayermestre.

Den årlige Akevittvandringen finner sted fredagen nærmest H.M. Kongens fødselsdag 21.feb (eller nærmeste beleilige dag), og er viet akevitt-testing, brodermåltid og presentasjon av Bayersvennenes prøver.

Lyst til å søke de mørke lyster ?

Kravet er at du er glad i mørkt øl, og er Humle-medlem. Søknad sendes som elektronisk post til Harald Holst.

Aass Bayer boks

5 Comments

 • pKGCbcxPMRi
  Posted mai 16, 2024 at 6:22 pm

  nyEUQgJkzGCdf

 • VHxFdOto
  Posted mai 19, 2024 at 11:50 pm

  mtwKxhsJHXzugPQO

 • https://Www.waste-ndc.pro/community/profile/tressa79906983/
  Posted mai 20, 2024 at 3:16 pm

  Hi there, I read your blog daily. Your writing style
  is witty, keep doing what you’re doing! https://Www.waste-ndc.pro/community/profile/tressa79906983/

 • xbVyBNUmG
  Posted juni 8, 2024 at 7:48 am

  jOQeprLlJIwav

 • ULKHnFQIiPxj
  Posted juni 11, 2024 at 9:42 am

  lNbgQEIvzuYt

Leave a comment